Leírás

A futómű állító berendezésünk, négy fejes lézer vezérlésű, a gépszoftver adatbázisunk naprakész, mely alkalmas:

  • személyautók, kisteherautók, tehergépjárművek (3-4 tengelyes is), autóbuszok beállítására, ellenrőzésére, valamint átvizsgálására,
  • valamint holtjáték vizsgáló is egyben.

A futómű pontos beállítottsága, nagymértékben befolyásolja a jármű menet stabilítását. A gumiabroncsok optimális élettartamának, használhatóságának maximalizálást.

A futómű a biztonságos gépjárművezetés fontos részét képezi. Nap, mint nap különböző extrém igénybevételek érik, pl. kátyú, járdára felhajtás. Ezeknek az erőbehatásoknak köszönhetően az autó futóműve deformálódik, a beállítás megváltozik. Ezért a futómű ellenőrzése, és újbóli beállítása szükséges.

A rossz futóművel rendelkező gépjármű vezetése nehezebbé válik, mivel a kormányzás folyamatos korrigálást igényel. A kormányzási nehézségeken kívül, növeli az autó üzemeltetési költségeit is, pl. fokozott gumiköpeny kopás, magasabb fogyasztás és az alkatrészek idő előtti kopásához is vezet.

AJÁNLOTT A FUTÓMŰVET, GUMICSERÉK ALKALMÁVAL IS ELLENŐRIZTETNI!

Javasolt évente egyszer vagy használattól függően 10.000 – 15.000 kilométerenként a futómű állítás. A futómű alsó részének átvizsgálása is ajánlott és fontos, ahol láthatóvá válnak a rejtett hibák pl. olajfolyás, fékcső repedés, kipufogó, féltengely gumiharangok állapota, stb.

Az időben elvégzett ellenőrzés növeli az üzembiztonságot, csökkenti a fenntartási költséget, és meghosszabbítja a többi kapcsolódó alkatrészek élettartamát