Leírás

  • Vegyszeres fertőtlenítés
  1. Gyors / időszakos
  2. Hosszútávú
  • Ozonos fertőtlenítés
  • Ellenőrzés
  • R134-es gázzal való feltöltés
  • Lefejtés / feltöltés

Vállaljuk személyautók, kamionok, munkagépek, buszok klímafertőtlenítését, klíma lefejtését-feltöltését, tisztítását.

A klímaberendezések tömítései, az idő múlásával a hűtőközegnek a 10-20%-át évente elengedik, ezzel befolyásolja a klíma működését, rontva hatékonyságát. Ezért a hűtőközeg pótlása rendszeresen szükséges.

A klíma nyári melegben, télen, párás időben is nagy szolgálatot tesz a használójának. Mint minden műszaki rendszert ezt is időről időre gondozni és vizsgálni kell.

A gépjármű klímáját érdemes minden hónapban egyszer elindítani. Télen ráadásul segít az ablakról lehozni a párát. A gépjármű klíma rendszerét évente ajánlatos megtisztítani és fertőtleníteni. A pollenszűrőt is évente kell cserélni, valamint az atkák, gombák és egyéb baktériumok miatt pedig elengedhetetlen a fertőtlenítés.

A klímarendszer a gépjármű teljes hálózatán keresztül keringeti a gázt. Sajnos lehetetlen zárt rendszert készíteni, így a klímagáz mindig szökik. Évente javasolt átvizsgálni a rendszert és feltölteni a klímagázt, hogy megfelelően működjön, ugyanis ha a hűtőközeg 15-20%-al csökken, akkor nagymértékben befolyásolja a klíma hatékonyságát.

A klímatöltés előtti átvizsgálás alatt megbizonyosodunk a sérülések és egyéb szivárgási helyek hollétéről. Egy speciális gépre rákötve a klímagázt leszívva megállapítható, hogy van e szivárgás. Amennyiben igen, úgy a javítást követően töltjük csak vissza a klímagázt. Ami benne volt az nem veszik és csak annyit töltünk rá, amennyi hiányzott belőle a teljes feltöltésig.